Duurzaamheid & MVO

Rotterdam Cirkelstad

Rotterdam Cirkelstad is een initiatief van Roteb, Woonbron, Holcim en Oranje, opgericht in 2005. Rotterdam Cirkelstad combineert hoogwaardig hergebruik van materiaal met leer-/werktrajecten voor mensen die al langere tijd afhankelijk zijn van een uitkering.

De doelstelling: Een duurzame samenleving waarin kansen en mogelijkheden van toekomstige generaties net zo belangrijk zijn als die van de huidige.

Bij aankoop en aanbesteding van diensten en producten spelen naast de prijs, ecologische overwegingen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid een steeds voornamere rol. Rotterdam Cirkelstad verbindt een keten van bedrijven die volgens deze uitgangspunten werken.

Door hoogwaardig hergebruik van materialen die vrijkomen bij amoveren van gebouwen, dragen de aangesloten partijen bij aan een schoner milieu. Met durf, inventiviteit, creativiteit en investeringen legt Rotterdam Cirkelstad hierdoor minder beslag op primaire grondstoffen die eindig zijn. Bovendien zorgt hoogwaardig hergebruik van materialen voor een aanzienlijke reductie van het gebruik van primaire grondstoffen en transportbewegingen.

Bij deze projecten worden mensen ingezet met een lagere opleiding of met afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij leer-/werktrajecten krijgen zij nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd draagt dit bij aan verhogen van de weerbaarheid van inwoners van de stad en het verminderen van het tekort aan personeel in de bouw- en amoveerbranche.

Meer weten over Rotterdam Circkelstad? Kijk dan op www.rotterdamcirkelstad.nl of bekijk de film.

Films